you can find me...

2007-10-03

Arch Enemy – ett svenskt döds metall band

Arch Enemy är ett döds metall band. Det startades av Michael Amott 1996. Medlemmar i bandet är Michael Amott (gitarr), Christopher Amott (gitarr), Johan Liiva (bas och sång) och Daniel Erlandsson (trummor).

1996 Spelade de in den första skivan som heter ”Black Earth”. Det var en populär skiva i Japan men det blev den inte i Europa.

1998 kom en ny basist som heter Sharlee D’Angelo. Samtidigt lanserade dem skivan ”Stigmata”. Den blev populär både i Japan och i Europa.

1999 spelade de in den tredje skivan som heter ”Burning Bridges”. Då började de en turné i Sydamerika (Chile) tillsammans med Hammerfall (ett svenskt band). Under tiden hamnade de på 21:a plats på musiklistan i Japan. Efter Sydamerika gjorde de en turné i Europa tillsammans ”In Flames”, ”Dark Tranquility” och ” Children of Boodon”.

Den första USA-turnén var i april 2000 och efteråt lanserade de den första live-skivan som de spela in i Japan. Efter ett tag drog sig Johan Liiva tillbaka och i november kom Angela Gossow till bandet. Hon var kanske den första kvinnan som sjöng i ett döds metall band.

2001 spela de in det första albumet med Angela som heter ”Wages of Sin”. Då imponerade Arch Enemy döds metall världen.

2002 började de en världsturné.

2003 spelade de in “Athems of rebelion”. De spelade mycket live och då visade Angela att hon var duktig på att sjunga. Samtidigt lanserade de en EP som heter ”Dead Eyes See No Future” med live sånger.

2005 Lanserade de ”Doomsday Machine” och befäste sin karriär. Samma år slutade Christopher Amott i bandet för att han avsluta sin universitetsutbildning i musik. Då började Fredrik Åkesson i bandet. Då började Arch Enemy en andra världsturné.

2006 började de att spela in ny skiva och hade en liten turné i Sverige.

2007 Lanserade de ”Rise of the Tyrant” och att samtidigt förbereder de sig för en ny Europaturné.

1 comentario:

Anónimo dijo...

bra start

Skype Me

Add me to Skype

Windows Live Messenger

XBOX Live Gamecard

What's up here..

Twitter Updates

Wii Friend Code

My Wii Code is 4848 8567 9461 9685. Get your own WiiBadge at WiiBadge.com!